Asiakirjan allekirjoittaminen

Allekirjoittaminen alkaa klikkaamalla sähköpostitse tulleen allekirjoituskutsun "tästä" linkkiä. Pelkkä linkin klikkaaminen ei vielä muodosta allekirjoitusta.

Järjestelmä pyytää tekemään vahvan tunnistuksen. Klikkaa käyttämäsi tunnistuspalveluntarjoajan kuvaketta (pankkitunnistus tai mobiilivarmenne).

Seuraavaksi järjestelmä pyytää käyttäjää luomaan salasanan. Joissakin asiakaskohtaisissa ratkaisuissa on myös mahdollista allekirjoittaa luomatta salasanaa.

Tutustu käyttäjäsopimukseen, ja mikäli hyväksyt käyttäjäsopimuksen ehdot, klikkaa "Hyväksyn käyttäjäsopimuksen ehdot" ja paina "Jatka"-painiketta.

Asiakirjasivulla voit tutustua allekirjoitettaviin tiedostoihin ja asiakirjan tietoihin. Tutustu allekirjoitettaviin asiakirjoihin huolellisesti ennen allekirjoitusta, koska allekirjoitus on sitova.

Mikäli haluat allekirjoittaa asiakirjan, paina "Allekirjoita asiakirja" -painiketa. Painikkeen painamisen jälkeen järjestelmä pyytää vielä vahvistamaan, että haluat varmasti allekirjoittaa.

Allekirjoituksen jälkeen lataa allekirjoitetut PDF-tiedostot talteen. On tärkeää, että lataat allekirjoitetut PDF-tiedostot itsellesi ja säilytät niitä huolellisesti, koska tiedostot poistuvat Signom allekirjoituspalvelusta määräajan jälkeen.